Kwartsiet

Valser Kwartsiet

“Kies voor een onderhoudsvrije vloer die goed blijft voor het leven”

Valser Kwartsiet komt oorspronkelijk uit het Zwitserse dorp Vals, waar het destijds gebruikt werd voor het opknappen van de lokale thermobaden en sauna’s. Uiteindelijk gebruikten ze deze steensoort voor het bouwen van huizen en zijn hele pleinen in onder andere Bern en Zürich ermee gevuld.

Het materiaal wordt gekloofd uit de bergen, hierdoor zijn veel bewerkingstechnieken mogelijk. De steen op de foto is voorzien van een gezoete afwerking. Dit is bijzonder voor Valser Kwartsiet, aangezien het ‘brique crue’* materiaal is. Het zoeten houdt in dat de steen vlak geslepen wordt door middel van diamanten koppen.

Valser Kwartsiet is een zeer harde steensoort. Een groot voordeel van deze hardheid is dat het materiaal geschikt is voor zowel binnen als buiten. Daarnaast slijt het materiaal bijzonder langzaam. Kiest u voor een vloer van Valser Kwartsiet? Dan kiest u voor een onderhoudsvrije vloer die goed blijft voor het leven.

*Brique crue materiaal is erg ruw en vochthoudend. Door het persen van de steen wordt er een grote hoeveelheid water onttrokken en wordt de steen sterker.

Specificaties

Wij helpen jullie graag een stapje verder in het zoekproces:

Showroom bezoeken

Adviseur bij huis of project uitnodigen

Extra informatie ontvangen

Bekijk ook deze steensoorten

Wave

Marmer kwartsiet is normaal gesproken een zeer hard en krasbestendige steensoort. Het type ‘Wave’ is een lust voor het oog, de diepte in het materiaal dankzij de combinatie van bewerkingstechnieken zorgt ervoor dat dit dé eyecatcher van uw droomkeuken wordt!

Honed Leisteen

Chateau Grey is een kalkhoudende steen met een verouderde afwerking en een hoge hardheidsscore. Deze kalkhoudende steensoort is onderhoudsvrij is en daardoor zowel binnen als buiten toepasbaar.

Dalles

De New Tuscani Antiquair heeft door de combinatie van twee bewerkingsmethoden een stuk ruwe en robuuste uitstraling gekregen en hierdoor te vergelijken met een handverouderde Dalles.

Stel direct uw vraag

Contact formulier (afspraak blok)

"*" geeft vereiste velden aan

Plan hier uw afspraak

Wij begrijpen dat het uitzoeken van de mooiste tegels of steensoort een belangrijke beslissing is. Daarom nemen wij graag uitgebreid de tijd om u daarin te begeleiden.

In de digitale afspraakplanner kunt u een datum en tijd reserveren.