Honed Leisteen

Chateau Grey

“Door de hardheid en het onderhoudsvrije karakter van de steen is deze zowel binnen als buiten toepasbaar”

De Chateau Grey steen wordt op een bijzondere manier ontgonnen. De buitenste laag van de berg, bestaande uit aarde en planten, wordt net zo lang verwijderd tot er een vlak plateau ontstaat. Hier worden sleuven in gezaagd en vervolgens worden er stukken van ongeveer 10 centimeter dik uit de berg gekliefd. Om de stukken kleiner te maken wordt deze nogmaals gekliefd tot 3 centimeter.

Hierna wordt het materiaal gekalibreerd om tot een dikte van 2 centimeter te komen. Om dit te realiseren slijpen we de steen en ontstaat er een holle vorm. Door middel van een kalibratiemachine corrigeren we dit. Door diezelfde machine ontstaan tevens de puntjes die op het oppervlak van de steen zichtbaar zijn.

Doordat het materiaal glashard is springen er tijdens het bewerken van de steen soms hele stukken vanaf, hierdoor krijgen de tegels een natuurlijk verouderde uitstraling. Chateau Gray bevat veel kalk waardoor de steen krasgevoelig is. Maar, door de verouderde bewerking heeft de steen al een ietwat beschadigde uitstraling waardoor gebruikerssporen nauwelijks opvallen.

Qua onderhoud heeft de vloer niet meer nodig dan water gemengd met een kleine hoeveelheid neutrale zeep. Het aantal schoonmaakmomenten hangt af van de gebruiksintensiteit. Door de hardheid en het onderhoudsvrije karakter van de steen is deze zowel binnen als buiten toepasbaar.

Specificaties

Wij helpen jullie graag een stapje verder in het zoekproces:

Showroom bezoeken

Adviseur bij huis of project uitnodigen

Extra informatie ontvangen

Bekijk ook deze steensoorten

Wave

Marmer kwartsiet is normaal gesproken een zeer hard en krasbestendige steensoort. Het type ‘Wave’ is een lust voor het oog, de diepte in het materiaal dankzij de combinatie van bewerkingstechnieken zorgt ervoor dat dit dé eyecatcher van uw droomkeuken wordt!

Kwartsiet

Deze kwartsietsoort heeft een rijke geschiedenis. De Valser variant is van een hoogwaardige kwaliteit en is op vele manieren te bewerken, waardoor deze steensoort aan veel verwachtingen kan voldoen!

Dallas

New Tuscani Loft is een relatief nieuw soort natuursteen uit de Dalles familie. De New Tuscani Loft is licht gezandstraald waardoor het gesteente zijn natuurlijke uitstraling behoudt.

Stel direct uw vraag

Contact formulier (afspraak blok)

"*" geeft vereiste velden aan

Plan hier uw afspraak

Wij begrijpen dat het uitzoeken van de mooiste tegels of steensoort een belangrijke beslissing is. Daarom nemen wij graag uitgebreid de tijd om u daarin te begeleiden.

In de digitale afspraakplanner kunt u een datum en tijd reserveren.