Onze zagerij

Meesterlijk maatwerk

Generaties aan ervaring

Nieuwenhuizen Udenhout is een familiebedrijf dat al meer dan 40 jaar meester is in het bewerken van natuursteen. De eerste zaagmachine werd 5 jaar na de opening van de zaak gekocht. Deze vakkennis wordt intern doorgegeven van generatie op generatie. Hierdoor zijn onze medewerkers meester in het bewerken van verschillende soorten natuursteen, zoals marmer, kwartsiet en graniet. Maar ook keramiek en composiet zijnn producten waar wij raad mee weten.

Meesterlijk maatwerk

Nieuwenhuizen staat rechtstreeks in contact met steengroeven wereldwijd. Via dit netwerk krijgt u toegang tot de meest unieke en felbegeerde natuurstenen voor uw project. Natuursteen kiest u niet zomaar: dat moet u zien en ervaren om er de juiste feeling bij te krijgen. Door onze jarenlange ervaring nemen wij u bij de hand in het proces. Ook meten wij het product zelf in op locatie, zodat het perfect past op de eindbestemming.

Werkwijze

Voor het bewerken van natuursteen gebruiken wij diverse geavanceerde machines. Zo maken wij eerst een 3D tekening om het zaagwerk zo nauwkeurig mogelijk te maken. Na het zaagwerk wordt het oppervlak gepolijst, geschuurd of gezoet, naar wens van de opdrachtgever. Complexe afwerkingen worden met de hand gedaan om topkwaliteit te garanderen.

CNC machine

De CNC machine maakt uitsparingen in natuursteen en keramiek. De uitsparingen van bijvoorbeeld spoelbakken of kookplaten worden zorgvuldig gemaakt, zodat het eindproduct naadloos in uw woning past.

Hoofd zaagmachine

De hoofd zaagmachine doet het merendeel van het werk. Nadat de 3D tekening is ingeladen, scant de computer de plaat en berekent hij hoe er het meest efficiënt uitgezaagd kan worden. De hoofd zaagmachine zaagt met diamant. Tijdens het zagen wordt deze heet. Om slijtage te voorkomen, koelen we de diamant in een ruime hoeveelheid water. Het gebruikte water wordt opgevangen en gerecycled.

Handbewerking

Wanneer de machines niet gebruikt worden, werken wij met de hand. Dit doen wij met name bij complexe afwerkingen. Hier komt een oog voor detail bij kijken; een kwaliteit die al onze medewerkers bezitten.

Stel direct uw vraag

Contact formulier (afspraak blok)

"*" geeft vereiste velden aan

Plan hier uw afspraak

Wij begrijpen dat het kopen van een maatwerk keuken een belangrijke beslissing is. Daarom nemen wij graag uitgebreid de tijd om u daarin te begeleiden.

In de digitale afspraakplanner kunt u een datum en tijd reserveren.