Dalles

New Tuscani: Loft

“Exclusief verkrijgbaar bij Nieuwenhuizen Natuursteen”

De New Tuscani is een relatief nieuwe steensoort en is exclusief verkrijgbaar bij Nieuwenhuizen Natuursteen. Het gesteente is pas sinds 2019 ‘ontgonnen*’. De New Tuscani Loft is licht gezandstraald. Die bewerkingstechniek is vergelijkbaar met de zogeheten ‘Poco Veccio’ techniek die bijvoorbeeld wordt toegepast op de Pietra Dei Medici.

Waar bij de poco veccio techniek gezandstraald wordt middels een machine, is de New Tuscani Loft gezandstraald in een ketel. Hierdoor is de steen geëtst**, waardoor er een grovere afwerking ontstaat. Na het etsen wordt de steen geborsteld en ontstaat er de zogeheten ‘leather finish’, deze zorgt voor een hele natuurlijke uistraling.

Qua hardheid (5) is de steen bovengemiddeld. Hierdoor is hij geschikt voor zowel binnen als buiten. Omdat de steen kalkhoudend is adviseren we desondanks de hardheid om de steen enkel binnen te plaatsen. Door de vele regenval in Nederland raakt de kalk aangetast wanneer de steen buiten ligt en hierdoor verliest het product zijn egale oppervlak.

*Ontginnen is het proces waarbij de juiste top – en aardlagen van de steen worden verwijderd, voordat de benodigde laag van het gesteente is bereikt.

**Bij etsen verwijderen we bewust de zwakkere delen van de steen.

Specificaties

Wij helpen jullie graag een stapje verder in het zoekproces:

Showroom bezoeken

Adviseur bij huis of project uitnodigen

Extra informatie ontvangen

Bekijk ook deze steensoorten

Dalles

De New Tuscani Antiquair heeft door de combinatie van twee bewerkingsmethoden een stuk ruwe en robuuste uitstraling gekregen en hierdoor te vergelijken met een handverouderde Dalles.

Travertin

Het Romaanse travertin is een duurzame en vlekbestendige marmersoort en hét perfecte alternatief voor de Pietra Dei Medici. De neutrale mix van kleuren brengt rust en warmte in een interieur. New Medici wordt bewerkt met de speciale bewerkingstechniek waarbij de steen licht verouderd wordt.

Dalles

Deze kalkhoudende steensoort valt in de categorie Dalles en is in de basis een strakke steen waardoor hij goed in een modern interieur past. Doordat het oppervlak is bewerkt met een nylon borstel krijgt hij zijn verdiepende kleur.

Stel direct uw vraag

Contact formulier (afspraak blok)

"*" geeft vereiste velden aan

Plan hier uw afspraak

Wij begrijpen dat het uitzoeken van de mooiste tegels of steensoort een belangrijke beslissing is. Daarom nemen wij graag uitgebreid de tijd om u daarin te begeleiden.

In de digitale afspraakplanner kunt u een datum en tijd reserveren.