Travertin

New Medici

“Naast zijn hoge hardheidsscore is het een zeer duurzame steen met een lange levensduur”

Travertin komt van oorsprong uit een grote berg nabij Rome. Een van de lagen in die berg heet de ‘Medici’. Deze aardlaag bestaat uit een mix van kleuren met een beige en zandkleurige ondertoon, een bruine gloed en een grijze waas. Hierdoor heeft het geheel een erg natuurlijke uitstraling en geeft het de juiste warmte en rust in een interieur.

Het travertin gaat in een zandstraalmachine waarbij luchtstromen zand over de steen laten waaien wat een minimaal verouderd oppervlak creëert. Door deze speciale bewerkingstechniek krijgt de steen haar unieke uitstraling.

De steen ziet er misschien poreus uit door zijn luchtgaten maar travertin is in de basis een harde steen en valt daarom onder de ‘marmeren’. New Medici is vlekbestendig en daardoor makkelijk te onderhouden. Naast zijn hardheid is het een zeer duurzame steen met een lange levensduur. Dat wordt onder andere bewezen door het volledig uit travertin gehakte Vaticaan dat al sinds jaar en dag overeind staat. New Medici is tevens hét perfecte alternatief voor Pietra Dei Medici.

Specificaties

Wij helpen jullie graag een stapje verder in het zoekproces:

Showroom bezoeken

Adviseur bij huis of project uitnodigen

Extra informatie ontvangen

Bekijk ook deze steensoorten

Dalles

Deze kalkhoudende steensoort valt in de categorie Dalles en is in de basis een strakke steen waardoor hij goed in een modern interieur past. Doordat het oppervlak is bewerkt met een nylon borstel krijgt hij zijn verdiepende kleur.

Dallas

New Tuscani Loft is een relatief nieuw soort natuursteen uit de Dalles familie. De New Tuscani Loft is licht gezandstraald waardoor het gesteente zijn natuurlijke uitstraling behoudt.

Dalles

De New Tuscani Antiquair heeft door de combinatie van twee bewerkingsmethoden een stuk ruwe en robuuste uitstraling gekregen en hierdoor te vergelijken met een handverouderde Dalles.

Stel direct uw vraag

Contact formulier (afspraak blok)

"*" geeft vereiste velden aan

Plan hier uw afspraak

Wij begrijpen dat het uitzoeken van de mooiste tegels of steensoort een belangrijke beslissing is. Daarom nemen wij graag uitgebreid de tijd om u daarin te begeleiden.

In de digitale afspraakplanner kunt u een datum en tijd reserveren.