Belgisch hardsteen

Stylo Romano

“Exclusieve bewerkingstechniek van Nieuwenhuizen toegepast”

Stylo Romano is een Belgisch hardsteen en komt uit de groeve ‘Henegouwen’. De Stylo Romano is van origine antraciet van kleur. Er talloze bewerkingen mogelijk op dit natuursteen, allemaal zijn ze van invloed op de kleur en uitstraling van de steen. Zo kan de Stylo Romano worden geschuurd, gestraald of geboucheardeerd*.

Bij de speciale bewerking die wij bij Nieuwenhuizen toepassen gaan de 5 cm dikke stenen samen in een grote trommel met keramische steentjes. Door de beweging en vibratie in de trommel krijgen de stenen hun verouderde uitstraling. Daarna worden ze gesplit zodat er tegels van 2 cm overblijven. Deze stenen worden vervolgens droog geschuurd waardoor de antracieten kleur plaats maakt voor een grijsblauwe teint.

*Aan een bouchardeerhamer zitten kleine ijzeren pinnetjes waarmee er putjes in de steen worden geslagen.

Specificaties

Wij helpen jullie graag een stapje verder in het zoekproces:

Showroom bezoeken

Adviseur bij huis of project uitnodigen

Extra informatie ontvangen

Bekijk ook deze steensoorten

Dalles

Het uit India afkomstige Historic Victoric is een kalkhoudende steensoort. Door het toepassen van arbeidsintensieve bewerkingstechnieken krijgt de vloer zijn verouderde en zeldzame uitstraling alsof hij jaren in een oude abdij heeft gelegen.

Dalles

In tegenstelling tot veel andere soorten natuursteen wordt de Saint Henrique uit de berg gezaagd in plaats van gehakt. De zijkanten en het oppervlak worden handmatig bewerkt en qua afwerking biedt deze steen veel mogelijkheden. De Saint Henrique is vochtbestendig en is hierdoor voor binnen én buiten geschikt.

Dalles

Saint Juliëne is in grote lijnen hetzelfde als de Saint Henrique maar onderscheid zich in kleur en afwerking. De Dallesvloer is een mix van bruin, beige en okergeel. Door de combinatie van bewerkingstechnieken ontstaat een perfecte balans van ruwe en gladde delen in de vloer.

Stel direct uw vraag

Contact formulier (afspraak blok)

"*" geeft vereiste velden aan

Plan hier uw afspraak

Wij begrijpen dat het uitzoeken van de mooiste tegels of steensoort een belangrijke beslissing is. Daarom nemen wij graag uitgebreid de tijd om u daarin te begeleiden.

In de digitale afspraakplanner kunt u een datum en tijd reserveren.