Dalles

Historic Victoric

“De verouderde look hoort bij deze natuursteensoort”

Historic Victoric komt oorspronkelijk uit India. De stenen blokken worden uit de berg gehaald en vervolgens in plakken van 1,5 á 2 cm gezaagd. Eenmaal op de juiste dikte worden de zijkanten handmatig gekapt en het oppervlak handmatig geslepen. Door deze verouderende en arbeidsintensieve bewerkingstechnieken krijgt de vloer zijn zeldzame uitstraling alsof hij jaren in een oude abdij heeft gelegen.

Door de donkere kleur van de steen zullen gebruikerssporen eerder opvallen. Tegelijkertijd maken deze gebruikerssporen de al verouderde vloer nog authentieker en hoort de verouderde look bij deze natuursteensoort.

Omdat Historic Victoric veel kalk bevat is het van belang dat de vloer met een zuurvrij reinigingsmiddel wordt behandeld. Voor de liefhebber kunnen we de vloer impregneren of in boenwas zetten. Door deze vloeistoffen in de poriën van de steen te smeren vormt zich een extra beschermlaag op de vloer, hierdoor trekken vloeistoffen en vuil niet in de steen. Enkel reinigen met lauwwarm water en groene zeep is dan voldoende.

Dankzij de eigenschappen van dit natuursteen is Historic Victoric alleen binnen toe te passen. Doordat vocht makkelijk de in de steen trekt is de kans op scheuren en zelfs breken bij vorst groot.

Specificaties

Prijs vanaf €95,- per m2

Wij helpen jullie graag een stapje verder in het zoekproces:

Showroom bezoeken

Adviseur bij huis of project uitnodigen

Extra informatie ontvangen

Bekijk ook deze steensoorten

Belgisch hardsteen

Het antracieten Belgische hardsteen kent talloze bewerkingstechnieken die invloed hebben op de kleur en uitstraling van de steen. Door de exclusieve bewerkingstechniek die Nieuwenhuizen Natuursteen toepast krijgt de vloer zijn zeldzame grijsblauwe teint.

Dalles

In tegenstelling tot veel andere soorten natuursteen wordt de Saint Henrique uit de berg gezaagd in plaats van gehakt. De zijkanten en het oppervlak worden handmatig bewerkt en qua afwerking biedt deze steen veel mogelijkheden. De Saint Henrique is vochtbestendig en is hierdoor voor binnen én buiten geschikt.

Dalles

Saint Juliëne is in grote lijnen hetzelfde als de Saint Henrique maar onderscheid zich in kleur en afwerking. De Dallesvloer is een mix van bruin, beige en okergeel. Door de combinatie van bewerkingstechnieken ontstaat een perfecte balans van ruwe en gladde delen in de vloer.

Stel direct uw vraag

Contact formulier (afspraak blok)

"*" geeft vereiste velden aan

Plan hier uw afspraak

Wij begrijpen dat het uitzoeken van de mooiste tegels of steensoort een belangrijke beslissing is. Daarom nemen wij graag uitgebreid de tijd om u daarin te begeleiden.

In de digitale afspraakplanner kunt u een datum en tijd reserveren.