Dalles

Saint Henrique

“Elke tegel is een uniek exemplaar”

In tegenstelling tot veel andere soorten natuursteen wordt de Saint Henrique uit de berg gezaagd in plaats van gehakt. De blokken die uit de berg komen worden in plakken gesneden waarna de tegels gezaagd worden. De zijkanten van de tegels worden handmatig verouderd. Door deze intensieve handenarbeid, waarbij er met een luchtdrukhamer op de steen wordt geslagen, verandert elke tegel in een uniek exemplaar.

Naast de zijkanten wordt ook het oppervlak van de tegel bewerkt. De tegels worden gezandstraald waardoor de zwakke delen (o.a. fossielen) uitbreken en er een grillig oppervlak ontstaat. Daarnaast wordt een enkele tegel gebouchardeerd*. Door deze bewerking op een selectie van tegels toe te passen ontstaat er een uitzonderlijk kleurenpallet.

Qua afwerking van de vloer is er keuze uit meerdere opties. Naast kleurloos impregneren, waarbij de vloer een beschermlaag krijgt en hierbij haar originele kleur behoudt, kunt u ook kiezen voor kleur verdiepend impregneren. We accentueren dan de kleurnuances waardoor u een bontere vloer krijgt die meer bijdraagt aan uw interieur. De vloer is vochtbestendig en kan hierdoor ook buiten toegepast worden. Let wel, de vloer verkleurt buiten eerder dan binnen.

*Aan een bouchardeerhamer zitten kleine ijzeren pinnetjes waarmee er putjes in de steen worden geslagen.

Specificaties

Wij helpen jullie graag een stapje verder in het zoekproces:

Showroom bezoeken

Adviseur bij huis of project uitnodigen

Extra informatie ontvangen

Bekijk ook deze steensoorten

Dalles

Het uit India afkomstige Historic Victoric is een kalkhoudende steensoort. Door het toepassen van arbeidsintensieve bewerkingstechnieken krijgt de vloer zijn verouderde en zeldzame uitstraling alsof hij jaren in een oude abdij heeft gelegen.

Belgisch hardsteen

Het antracieten Belgische hardsteen kent talloze bewerkingstechnieken die invloed hebben op de kleur en uitstraling van de steen. Door de exclusieve bewerkingstechniek die Nieuwenhuizen Natuursteen toepast krijgt de vloer zijn zeldzame grijsblauwe teint.

Dalles

Saint Juliëne is in grote lijnen hetzelfde als de Saint Henrique maar onderscheid zich in kleur en afwerking. De Dallesvloer is een mix van bruin, beige en okergeel. Door de combinatie van bewerkingstechnieken ontstaat een perfecte balans van ruwe en gladde delen in de vloer.

Stel direct uw vraag

Contact formulier (afspraak blok)

"*" geeft vereiste velden aan

Plan hier uw afspraak

Wij begrijpen dat het uitzoeken van de mooiste tegels of steensoort een belangrijke beslissing is. Daarom nemen wij graag uitgebreid de tijd om u daarin te begeleiden.

In de digitale afspraakplanner kunt u een datum en tijd reserveren.