Cortina Almond

“Keramiek met houtpatronen van planken uit oude berghutten”

Cortina Almond is een gres porcellanato met houteffect. De keramieksoort dankt zijn naam aan de compactheid van de tegel: de klei is extreem verhit waardoor de hardheid toeneemt. Daarnaast is gres porcellanato niet poreus en door-en-door gekleurd. Opvallend aan de Cortina-serie is het houteffect dat toegepast is op de tegels. Cortina tegels bootsen natuurgetrouw het patroon na van planken uit oude berghutten. Zo geniet u van de voordelen van keramiek, mét de intieme en warme uitstraling van hout.

De voorkeur wordt vaak aan gres porcellanato gegeven vanwege het duurzame aspect. Het is sterker en makkelijker te onderhouden dan echt hout. Gres heeft de laagste waterabsorptiewaarden en een hoge buigvastheid. Mede hierdoor is het keramiek zowel voor binnen- als buitenruimtes geschikt. Bovendien is gres geliefd om zijn kras- en vlekbestendigheid. Cortina is verkrijgbaar in de kleur Almond.

Specificaties

Wij helpen jullie graag een stapje verder in het zoekproces:

Showroom bezoeken

Adviseur bij huis of project uitnodigen

Extra informatie ontvangen

Bekijk ook deze keramiek soorten

Big Square doet zijn naam eer aan dankzij een maximale afmeting van 1,20 x 1,20 m. Ondanks een dikte van 6 mm is de tegel net zo sterk als glas en is zowel voor binnen als buiten geschikt. Big Square is in een viertal kleurtonen verkrijgbaar, ieder in een egale teint.
Deze geperste keramische tegel wordt in de oven gebakken op een bijkleurende pasta waardoor een unieke structuur en kleurnuance ontstaat. Pan Grey bestaat uit maar liefst 17 prints waardoor er een gevarieerd patroon ontstaat. Daarnaast is de tegel vochtbestendig én krasvast.
Het Vietnamese keramiek is geïnspireerd op het traditioneel Marokkaanse keramiek. Door de opvallende afmeting en excentrieke kleurencombinatie is dit een erg populaire keramische tegel. Door de verschillende bewerkingen van het oppervlak bestaan de tegels uit ruwe, gladde, matte en glasachtige delen wat resulteert in een natuurlijk geheel.

Stel direct uw vraag

Contact formulier (afspraak blok)

"*" geeft vereiste velden aan

Plan hier uw afspraak

Wij begrijpen dat het uitzoeken van de mooiste tegels of steensoort een belangrijke beslissing is. Daarom nemen wij graag uitgebreid de tijd om u daarin te begeleiden.

In de digitale afspraakplanner kunt u een datum en tijd reserveren.