Kal Grey

“Stootvast, gemakkelijk in onderhoud en het materiaal wordt zowel binnen als buiten toegepast”

Kal Grey komt oorspronkelijk uit Zuid-Duitsland. De steen wordt ook wel Jura genoemd. En ondanks dat men die bijnaam refereert aan het Jura-gebergte in Frankrijk, komt hij van oorsprong uit het Jura tijdperk waaruit deze klei stamt. Het materiaal, vaak geel met een grijsblauwe teint, bevat veel versteende slakken en visjes en valt daarom onder de fossiele gesteentes.

Dit soort keramiek kent veel verschillende manieren van afwerking. Bij schuren komt de grijze kleur meer naar boven, terwijl bij het zoeten van de tegel de kleur juist voller en zelfs mat wordt. Indien gewenst polijsten we de tegel voor een glanzend oppervlak.

Kal Grey is stootvast, gemakkelijk in onderhoud en het materiaal wordt zowel binnen als buiten toegepast, ondanks haar vochtgevoeligheid. Let wel; wanneer een vloer van Kal Grey buiten toegepast wordt is het aanleggen van een goede vochtafvoer essentieel om beschadiging en verkleuring van de tegel tegen te gaan.

Specificaties

Wij helpen jullie graag een stapje verder in het zoekproces:

Showroom bezoeken

Adviseur bij huis of project uitnodigen

Extra informatie ontvangen

Bekijk ook deze keramiek soorten

Cortina Almond is een gres porcellanato met houteffect. De keramieksoort dankt zijn naam aan de compactheid van de tegel: de klei is extreem verhit waardoor de hardheid toeneemt. Daarnaast is gres porcellanato niet poreus en door-en-door gekleurd.
Big Square doet zijn naam eer aan dankzij een maximale afmeting van 1,20 x 1,20 m. Ondanks een dikte van 6 mm is de tegel net zo sterk als glas en is zowel voor binnen als buiten geschikt. Big Square is in een viertal kleurtonen verkrijgbaar, ieder in een egale teint.
Deze geperste keramische tegel wordt in de oven gebakken op een bijkleurende pasta waardoor een unieke structuur en kleurnuance ontstaat. Pan Grey bestaat uit maar liefst 17 prints waardoor er een gevarieerd patroon ontstaat. Daarnaast is de tegel vochtbestendig én krasvast.

Stel direct uw vraag

Contact formulier (afspraak blok)

"*" geeft vereiste velden aan

Plan hier uw afspraak

Wij begrijpen dat het uitzoeken van de mooiste tegels of steensoort een belangrijke beslissing is. Daarom nemen wij graag uitgebreid de tijd om u daarin te begeleiden.

In de digitale afspraakplanner kunt u een datum en tijd reserveren.